Att tänka på inför installation av bergvärme i Dalarna

När du vill installera bergvärme i Dalarna behöver du inför installationen utföra en del åtgärder. Enklast är att ta hjälp av ett professionellt företag som är experter på bergvärme. Här kan du läsa mer om vad du behöver tänka på då du ska installera bergvärme.

Planerar du att installera en värmepump för att få ett effektivt och energisparande värmesystem i din fastighet finns det flera olika pumpar att välja mellan. Populärt idag är att installera bergvärme, framför allt i den delen av landet där det kan vara mycket kallt under vintern. Att installera bergvärme i Dalarna kan vara en mycket lönsam investering då du kan sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent. Med löpande service och underhåll kan din pump få en livslängd på upp till 15 år innan det är dags att byta värmepump i Dalarna. Vill du få hjälp med att installera bergvärme i Dalarna kan du kontakta oss på Vision 0 kwh Dalarna.

 

Att tänka på vid installation av bergvärme i Dalarna

När du vill installera bergvärme finns det några saker som du behöver tänka på innan installationen av din bergvärme i Dalarna kan påbörjas. Nedan finner du några av de saker som behöver utföras innan installation.

 

Det krävs ett vattenburet värmesystem

För att överhuvudtaget kunna installera bergvärme behöver din fastighet ha ett vattenburet värmesystem. Om detta saknas behöver du först investera i ett nytt värmesystem för din fastighet. Tänk på att detta kan bli kostsamt och därmed bidra till en längre återbetalningstid för din investering.

 

Din fastighets geografiska placering

I södra och mellersta Sverige är borrdjupet som krävs vid installation av bergvärme på cirka 100-150 meter. I norra delarna av landet kan det krävas ett borrdjup på mellan 200-300 meter. Detta kan också påverka kostnaden och därmed återbetalningstiden.

 

Tillstånd för borrning

Innan borrningen kan påbörjas behöver du ansöka om tillstånd för att borra hos din kommuns miljö- och hälsoskyddskontor. Innan du har fått tillstånd får du inte påbörja borrningen så därför bör du vara ute i god tid. Du behöver också kartlägga eventuella grannars borrhål så att du inte stjäl värme från dem. Kommunen kan ställa vissa krav om du ska borra i ett område som har vattenskydd eller om det finns giftiga kemikalier i marken. Idag krävs normalt inte bygglov för att borra för bergvärme.

 

Anlita ett kompetent företag

När du ska installera bergvärme i Dalarna är det viktigt att du anlitar ett professionellt företag som har certifierade montörer. Det krävs det en bra projektering för ditt projekt där du får hjälp med att kartlägga var borrhålen ska placeras och hur djupa dessa behöver vara. Vi hos Vision 0 kwh Dalarna är specialister på tjänster som bergvärme och installering värmepumpar i Dalarna. Vi kan hjälpa dig med allt från planering och inköp av pump till installation av ditt värmesystem. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera förutsättningarna och lämna rådgivning kring din installation. 

Boka möte för ett erhålla fri konsultation!

När du ska installera en värmepump i Dalarna kan du kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Vi inspekterar gärna förutsättningarna för din installation och bistår med rådgivning.